Läser du Svenska 2 eller 3 på gymnasiet? Sista-minuten-tips för dig!

Så här års är det många gymnasieelever som har bråttom att få gjort alla kursmoment. Vi kan inte hjälpa dig med allt i svenskämnet, men vi har några tips:

Går du i trean och har missat momentet ”språkhistoria”? Titta på våra förslag! Det finns hur mycket som helst att säga om Dalin och språkets historia, både för muntliga och skriftliga uppgifter.

Går du i tvåan och ska lämna in förslag om projektarbete? Ett projektarbete om Dalin passar klart  bäst inom samhällsprogrammets eller humanistprogrammets mål. Journalistiken, historieskrivningen, hans argumenterande för svenska språket – här finns mycket att bita i, många olika aspekter på 1700-talet för er som tänker arbeta i grupp.

Känner du igen dig i de här situationerna?  Eller behöver du förslag till något annat eget arbete i svenska, historia, kulturhistoria eller samhällskunskap?  Läs då våra studietips som du kan klicka fram i menyn!  Där finns många uppgifter som kan passa.

Vill du ha råd och diskutera idéer eller frågeställningar så kan du kontakta en gymnasielärare hos oss. Mejla till olof@vondalin.se. Lämna gärna ett telefonnummer så får du råd muntligt!  Men vi skriver inte åt dig och rättar ingenting!

 

 

 

kungligheter