Medlemsbrev till Olof von Dalinsällskapet

Kära medlem i Olof von Dalinsällskapet!

Det är en märklig vår, full av oro och tvekan och inställda möten. Den delen av kulturlivet som innebär att man träffas och har upplevelser tillsammans har satts på sparlåga. Också Olof von Dalinsällskapet måste ta det lugnt i väntan på att Coronasmittan ska mattas av.

Invigningen av Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum Argus, som planerades till nationaldagshelgen, har skjutits på framtiden. Något nytt datum har ännu inte bestämts. Man får hoppas att en festlig invigning ändå blir av till hösten. Kommunens arbetsgrupp har diskuterat flera Dalin-inspirerade programpunkter och det vore synd om ett så trevligt tillfälle att få sprida kunskap om Olof von Dalin bara skulle gå om intet.

Det traditionella kyrkkaffet i maj på Prästgårdsön i Vinberg blir inte av i år. Vi hoppas att virushotet snart ska lätta, men avvaktar med planering för Dalinvandring och årsmöte. För även om mindre samlingar är tillåtna så hör ju många av sällskapets medlemmar, till exempel jag själv, till gruppen 70+, som ska hålla sina sociala kontakter på ett minimum. Detta gör också att jag inte kan ordna med ett brevutskick just nu. Det här brevet går till alla medlemmar vars e-postadresser sällskapet har, och jag lägger också ut det på Olof von Dalinsällskapets hemsida. Så snart det går att planera något hör sällskapet av sig igen.

Men vårvädret är en ljuspunkt. För er som finns i Falkenbergstrakten vill jag varmt rekommendera en promenad i Vinbergs kyrkby nu i påsk. Eftersom gudstjänsterna är inställda håller Vinbergs kyrka öppet 10 -16 alla tre helgdagarna, så man kan gå in och titta på familjen Dalins vackra epitafium. Nere på Prästgårdsön blommar vitsipporna redan. Det lyser gult av vårlök, svalört och förvildade påskliljor. Pestskråpets blomställningar är inga skönheter precis, men älskade av bina. I solskenet på Palmsöndagen syntes både citron- och nässelfjärilar, och allt fler fåglar har börjat sjunga. Stormar har gått hårt åt en del av träden, men grannen i Vinbergs kvarn har ordnat så att det går fint att ta sig fram.  Fikabordet står på plats, och ön har lä för många vindar. Ta med en kaffekorg och njut!

Glad Påsk och, framför allt, god hälsa önskar
OLOF VON DALINSÄLLSKAPET

Elisabeth Andrén
sekreterare